CSD Vrhnika
 

Center za socialno delo Ljubljana - Enota Vrhnika

Ljubljanska cesta 16, 1360 Vrhnika 

Uradne ure
Ponedeljek:  od 8.00 ure do 12.00 ure in od 13.00 ure do 15.00 ure
Sreda:         od 8.00 ure do 12.00 ure in od 13.00 ure do 17.00 ure
Petek:         od 8.00 ure do 12.00 ure
Poslovni čas
Ponedeljek, torek, četrtek:   od 8.00 ure do 15.00 ure
Sreda:                               od 8.00 ure do 17.00 ure
Petek:                               od 8.00 ure do 13.00 ure

 
Domov arrow Dejavnosti arrow Varstvo odraslih arrow Odrasle invalidne osebe arrow Varstvo v splošnih in posebnih socialnih zavodih in varstvo v drugi družini
Varstvo v splošnih in posebnih socialnih zavodih in varstvo v drugi družini Natisni E-mail

Uveljavljanje pravic se začne na podlagi vloge, ki jo lahko poda invalidna oseba sama oziroma njen zakoniti zastopnik pri pristojnem CSD ali pa ta postopek začne CSD po uradni dolžnosti. Po ugotovitvenem postopku, da so izpolnjeni pogoji za priznanje določene pravice po tem zakonu, to pravico pridobi invalidna oseba z odločbo CSD.

CSD posreduje obrazce za vlaganje vlog za vključitev v institucionalno varstvo ter nudi pomoč pri izpolnjevanju le-teh, ter pomoč pri zbiranju potrebne dokumentacije. Uporabnike seznani s splošnimi in posebnimi socialnimi zavodi, kamor je možno vložiti vlogo ter jih seznani s predpisi o zavezancih za plačilo oz. doplačilo institucionalnega varstva.

Pri vključevanju v varstveno delovne centre (VDC) CSD nudi posredovanje obrazcev za vlaganje vlog za vključitev v VDC, pomoč pri izpolnjevanju le-teh in pomoč pri zbiranju potrebne dokumentacije; Informiranje o možnostih za vključitve v VDC in dogovarjanje z VDC-ji za obiske zainteresiranih upravičencev; izda odločbe o vključitvi v VDC ter plačilu storitve s strani MDDSZ na podlagi sklenjenega dogovora; vodi evidence o vključitvah v VDC.

Pri vključevanju v drugo družino CSD omogoči upravičencu izbor storitev v mreži z zagotavljanjem različnih možnih oblik namestitev, prilagoditev potrebam upravičenca in iskanje najboljše rešitve zanj.
 

Anketa

Na katerem področju želite urejati zadeve?
 
Kaj vam je v odnosu strokovnega delavca najbolj pomembno?
 

Števec

Obiskovalcev: 737686